måndag 19 april 2010

Pasta med räkor och rucola

Idag provade vi ett recept från Jamie Oliver.
4 port.

DSC08449 

450 gram spaghetti
olivolja, extra virgin
2 st vitlöksklyfta(or), finhackade
1,5 st röd chilifrukt, torkade och smulade 
400 gram stora räkor
vitt vin, 1 glas
2 tsk soltorkade tomater, puré av, (eller 6 finhackade soltorkade tomater
1 st citron(er), skal och saft
2 knippa(en) rucola, grovt skuren
havssalt
svartpeppar, nymalen

Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlök och chili. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut. Tillsätt det vita vinet och tomatpurén och låt sjuda ett par minuter.
Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag men spara lite av kokvattnet. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan. Tillsätt lite av kokvattnet om såsen verkar vara för tjock. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp på fyra tallrikar och strö över citronskalet och resten av rucolan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, vilka goda recept jag hittar här hos dig! Jag återkommer gärna hit, fin blogg!

Kram/Mira

Related Posts with Thumbnails