fredag 1 juni 2012

Förrätt med rödbetor och fetaost

IMG_0671

Förra helgen var m & p här för lite firande av mors dag och för att titta på eurovision. Bjöd på 3-rätters,
Rödbetor o fetaostsallad till förrätt och kyckling med lindad parmaskinka runt till huvudrätt. Till efterrätt blev det crème brulee med rabarberbotten.
Just rödbetor är nått jag förknippar väldigt starkt med att dom ska vara inlagda. Inget jag är särskilt förtjust i. Men att bara koka dom och äta som dom är, är ju så gott !

Rödbeta och fetaostsallad

5 små rödbetor
valfri sallad ( men rucola  tycker jag är godast)
en god fetaost
valnötter
pinjenötter
honung
lite flingsalt

Koka rödbetorna (gärna dagen innan) skär i små bitar och lägg i en ugnssäker form med lite smulad fetaost. Ställ in några minuter i ugnen på cirka 200 C.
Lägg sallad på ett fat och lägg över rödbetorna och fetaosten som ska ha blivit lite varm bara. Häll sen på lite flytande honung och krossa lite valnötter och pinjenötter över.

Mums mums !

Får återkomma med efterrätten en annan dag.  

 

IMG_0679

1 kommentar:

Casa of Mia sa...

Åh så gott, tack för recept. Vilken fin dukning, kram

Related Posts with Thumbnails