4 port.
450 gram spaghetti
olivolja, extra virgin
2 st vitlöksklyfta(or), finhackade
1,5 st röd chilifrukt, torkade och smulade
400 gram stora räkor
vitt vin, 1 glas
2 tsk soltorkade tomater, puré av, (eller 6 finhackade soltorkade tomater
1 st citron(er), skal och saft
2 knippa(en) rucola, grovt skuren
havssalt
svartpeppar, nymalen
Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlök och chili. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut. Tillsätt det vita vinet och tomatpurén och låt sjuda ett par minuter.
Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag men spara lite av kokvattnet. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan. Tillsätt lite av kokvattnet om såsen verkar vara för tjock. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp på fyra tallrikar och strö över citronskalet och resten av rucolan.
1 kommentar:
Åh, vilka goda recept jag hittar här hos dig! Jag återkommer gärna hit, fin blogg!
Kram/Mira
Skicka en kommentar