tisdag 20 april 2010

Pestolax och chokladmousse

Idag har vi varit lediga båda två,så vi var i stugan en stund,grillade lite korv å fixade.
I kväll kom m & p förbi på sen födelsedagsmiddag för mamma.
Det blev en pestolax till huvudrätt och chokladmousse till efterrätt.
Båda är väldigt lätta att göra och få ingredienser.

Hel ugnsbakad lax med pesto och pinjenötter

DSC08505

4 pers

4 st laxfiler
1 krm  salt
1,75 msk  pesto ( men vi tog mycket mer)
3 cl  crème fraiche, mager  ( tog mer även här)
28 gram  pinjenötter

Sätt ugnen på 180 grader. Rosta nötterna i en torr teflonpanna. Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta lätt. Blanda ihop pesto och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar och bred över fisken. Stek i ugnen i cirka 15 minuter för rosa kärna och 25 minuter för helt genomstekt. Strö över pinjenötterna. ( vi gjorde även en kall sås på resten av crème fraichen och peston som blev över)


Chokladmousse

DSC08493

4 port.

100 g mörk choklad
2 st äggulor
0,5 dl starkt kaffe
3 msk florsocker
2,5 dl vispgrädde
garnering (jag hade chokladströssel och hallon på)

Smält chokladen och låt svalna något. Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje.
Låt smeten svalna.
Rör ev. ner kaffe och florsocker.
Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner den i smeten till en jämn smet.
Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails