fredag 28 januari 2011

Tryffel i skål.

En inte lika onyttigt efterrätt när man är sugen på nått litet sött är denna choklad i form. Därför får den bli mitt bidrag till månadens sötsak. Len och go, som chokladtryffel. 4port.

Häll 1 dl laga lätt grädde 4% i en kastrull och koka upp. Tar sedan av kastrullen och lägg i 100 g mörk choklad 70% och låt detta smälta under omrörning.
Jag hade en näve björnbär i frysen som jag tinade och rörde i, men det funkar ju med andra bär med, hallon är jättegott i tex. Rör ihop allt och häll upp i mini skålar då denna efterrätt lätt kan bli för mäktig i större skålar. Man kan ta äggkoppar eller snapsglas om man inte äger några så små skålar. Ställ sedan i kylskåpet för att stelna ett par timmar.

DSC05134DSC05134DSC05134

3 kommentarer:

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Tack för tipset, det låter jättegott! Bra om det är lite nyttigare. ;)

Ha en skön fredag.

Beppe sa...

Det här ska jag definitivt prova!

Madeleine sa...

åh så gott! och enkelt, mums!

Related Posts with Thumbnails