En inte lika onyttigt efterrätt när man är sugen på nått litet sött är denna choklad i form. Därför får den bli mitt bidrag till månadens sötsak. Len och go, som chokladtryffel. 4port.
Häll 1 dl laga lätt grädde 4% i en kastrull och koka upp. Tar sedan av kastrullen och lägg i 100 g mörk choklad 70% och låt detta smälta under omrörning.
Jag hade en näve björnbär i frysen som jag tinade och rörde i, men det funkar ju med andra bär med, hallon är jättegott i tex. Rör ihop allt och häll upp i mini skålar då denna efterrätt lätt kan bli för mäktig i större skålar. Man kan ta äggkoppar eller snapsglas om man inte äger några så små skålar. Ställ sedan i kylskåpet för att stelna ett par timmar.
fredag 28 januari 2011
Tryffel i skål.
Etiketter:
ätbart/drickbart
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Tack för tipset, det låter jättegott! Bra om det är lite nyttigare. ;)
Ha en skön fredag.
Det här ska jag definitivt prova!
åh så gott! och enkelt, mums!
Skicka en kommentar