Igår åt vi på Taureau, en annorlunda och väldigt bra restaurang i East Village, 7e gatan mellan Avenue A och 1a avenyn. De är specialiserade på fondue, och höjs till skyarna av folk på olika sajter, som yelp.com. Det är välförtjänt!
Vi betalade 45$ per person, och fick trerätters med påfyllning om man vill. Vi började med en ostfondue av lagrad cheddar, parmesan och tryffel. Till den fick vi krutonger att doppa och grönsallad. Det är en induktionshäll inbyggd i varje bord, så fonduen hålls varm. Osten var riktigt god.
Till huvudrätt valde man bland olika sorters kött, och vad men ville doppa i. Till detta får man fyra såser och sallad.
Efterrätten var frukt att doppa i chokladfondue på mjölkchoklad eller mörk choklad. Det var fräscht och gott, en perfekt avslutning på måltiden.
Restaurangen är en BYOB, bring your own bottle. Man tar alltså med sig en egen flaska vin, vilket man sparar ganska mycket pengar på.
Kvällen slutade på en pub i närheten, var inte helt pigg i dag. ;o)
1 kommentar:
Mmmmm, gott :) Vilka dagar ni har!! Underbart att komma hit och läsa om er resa...! KRAM
Skicka en kommentar