onsdag 9 mars 2011

Min morfars kopp


När jag dricker te ur denna kopp är det som att jag sitter och fikar med morfar.(den var hans innan) En härlig känsla när man saknar någon. Men jag såg att den hade blivit lite ful i botten, som att te´t hade trängt i porslinsporerna. Har ni nått förslag, nått husmorsknep hur man får bort detta ?

Tack för era kommentarer i inlägget innan! :o)  Nu ska jag städa undan det sista och värma köttfärspajen från igår, sen blir det fika på stan med Karin. Ha de’ !

kopp

8 kommentarer:

Maria sa...

Kör den i diskmaskin en gång, det klarar dekoren :)
Annars ättika.

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Jag tipsar om att stryka den med citron. :) Se min blogg, där finns lite tips. Lycka till. :))

Emelie, ESS Foto sa...

Lägg i några teskedar bakpulver och häll på kokande vatten. Låt stå tills det har kallnat och diska ur :) brukar funka på mina tekoppar!

Emmie sa...

måste ju funka med lite ättika som maria säger, eller citronsyra i varmt vatten.

Madeleine Berglund sa...

Ja men gud det det där läste jag i leilas tidning förut..Jag gjorde det själv också. Jag minns att jag blev så glad eftersom det fungerade...Men oj vilket guldfiskminne... Jag tror kuren med ättika hjälper som Maria tipsar om. Jag har en husmorsbok hemma - ska kika i den. Återkommer!
Koppen är urtjusig för övrigt!!! =)

Kram Madeleine

Fröken K sa...

Å den var fin. Så mysigt att tänka på någon på det sättet.

Anonym sa...

Jag bara älskar "Adam"-porslinet... så fina!!

Sara Thörnlund Persson sa...

Halvera en citron. Stryk salt på "köttet" gnid mot ytan. Alternativt pressa i citron i muggen, häll på massor av salt. Skrubba med en disksvamp.

Related Posts with Thumbnails