Här kommer receptet på sconesen jag gjorde till frukosten härom dagen !
Det blir två kakor av detta recept.
Vetemjöl 4 dl
Salt 1/4 tsk
Socker ½ tsk
Bakpulver 2 tsk
Margarin 50 g
Grekisk yoghurt(tjock) 2 dl
Solrosfrön ½ dl
Blåbär ½- 1 dl
Lite lavendel
Sätt ugnen på 250C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Skiva ner margarinet och smula sönder med fingrarna.Häll i yoghurten och blanda, även blåbären och solrosfröna. Arbeta inte för länge.
Dela degen i 2 bitar och platta ut på ett bakplåtspapper. Strö över lavendelblommor och tryck ner lite. Gör ett kryss i varje och nagga lite med en gaffel. Grädda i mitten på ugnen i ca 10-12 min. Servera genast.
måndag 12 september 2011
Mina blåbär och lavendel scones
Etiketter:
ätbart/drickbart
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Mums vad gott det ser ut :)
Kram
Mmm, såg gott ut!!
;)
Skicka en kommentar