Denna grytan är en riktig favorit, gott med ris till eller varför inte bulgur.
200 g grytbitar
1 gul lök
150-200 g vitkål
1 msk margarin till grönsakerna
1 tsk curry
1 msk margarin till köttet
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk paprikapulver
½ tsk ingefära
½-1 klyfta vitlök
½ buljongtärning
1½-2 dl vatten
1 dl crème fraiche
1 tsk soja
1 rött äpple
½ msk vetemjöl + lite vatten
½ grön paprika till garnering
Skär köttet i strimlor.
Skala och skär löken i tärningar.
Strimla vitkålen.
Fräs curry i 1 msk margarin i en stekpanna. Lägg i lök och vitkål, blanda och låt fräsa i 1 min. Häll över detta i en gryta.
Bryn köttet i margarin och lägg sen över i grytan.
Tillsätt salt, kryddor, pressad vitlök. Rör om.
Tillsätt buljongtärning, vatten, crème fraiche och soja.
Låt grytan koka i ca 15 min. Rör om då och då.
Kärna ur äpplet och skär i tärningar. Rör ut mjölet i lite vatten och tillsätt det under omrörning. Tillsätt äppelbitarna. Låt grytan koka 3-5 min.
Skär paprika i strimlor och strö över.
onsdag 20 april 2011
Orientalisk gryta
Etiketter:
ätbart/drickbart
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Väldigt gott!! Blev hungrig. Jag som bara tänker hela dagarna på allt gott som finns att äta :)
Mums, det låter jättegott! Den får jag prova snart. Testade förresten din hummus igår och den gjorde succe bland vännerna och alla ville ha receptet. Hemlighetetn var nog att ta i yoghurt så att den blev sådär fluffig :D
Ha en superfin påsk!
Skicka en kommentar