tisdag 21 december 2010

Lite tankar såhär inför jul….

För mig är jul förknippat med mys, värme, gosaker m.m. Men det är nått jag förstått i mitt vuxna liv inte alltid är självklart. Nu tänker jag närmst på spriten. Att ett barn ska behöva förknippa jul även med fylla är nått som går över mitt förstånd. Jag är uppvuxen med att man som högst tar en snaps till maten. Men det är väl just det att man ska supa sig full som stör mig, varför ? Bara för att det är storhelg och du är ledig ?
Nä, bojkotta fyllespriten på jul ! (å annars med).

Sen tänker jag (i år igen) på det här med julklappar. Får lite panik på tanken av hur mycket paket det köps som bara blir liggandes, “bara för att”. Man behöver ju inte ha massa julklappar,vi har ju faktiskt det mesta. Om du vill köpa nått,köp istället några få, men betydelsefulla klappar. Visst, det är lite lätt att komma på, men det är väl bättre än att “dina pengar” bara bli liggandes hos den du givit.
Ett stort plus med detta är att man inte råkar ut för julstressen på samma sätt,skönt !

1 kommentar:

Hvita Hjärtat sa...

Hej! Vilken vacker header du fixat! Ett tag sen jag hunnit titta in och lämna hälsning här hos dej! Så sant det du skriver! Jag har också förskonats julfyllor i hela mitt liv och tänker inte utsätta mina barn för något sådan heller. Och detdär med julklappar håller jag också med om. Blir lätt en stress och de som blir gladasst är företagen som säljer en massa onödiga saker. Ha en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Kram,
Jennie

Related Posts with Thumbnails