Detta recept är ett gi-recept som jag måste utfärda en varning för,det är nämligen beroendeframkallande ,mums! ;o)
Vi uteslöt dock thaibasilika. Receptet är till 4 pers.
150 g fläskfärs
150 g nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 stor morot
2 msk rapsolja
1 msk färsk riven ingefära
2 tsk fisksås
2 msk hackad färsk thaibasilika
salt och peppar
12-16 rispapper
2 dl solrosolja till fritering
Tillbehör : soja,sesamfrön
Skala vitlöken och hacka chilin och vitlök fint.Skala och riv moroten.
Hetta upp en stekpanna med rapsolja och lägg i chili,vitlök,morot och ingefära.Bryn i några minuter och tillsätt färsen. Blanda väl och bryn i cirka 5 minuter.
Häll på fisksås och blanda ner thaibasilika. Smaka av med salt och peppar.
Blötlägg rispapper enligt bruksavisningen på förpackningen.Lägg rispappret på en skärbräda. Häll 2 msk fyllning på varje blad och rulla ihop till en rulle. Hetta upp en wok med solrosolja och fritera rullarna några minuter.(Vi använde en stekpanna med mindre botten då vi ej äger någon wokpanna,bara att man fick vända rullarna efter halva tiden)
Servera vårrullarna med soja blandat med sesamfrön.
tisdag 14 september 2010
Vårrullar
Etiketter:
ätbart/drickbart
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Va gott det lät! Ska jag pröva snarast! Låter inte allt för komplicerat heller! :)
Skicka en kommentar