Denna rabarbersaft får väldigt god smak av nejlikorna!
Tänk på att INTE röra i rabarberna då dom rinner av 30 min,då blir saften grumlig.
6 dl vatten
1,5 kg rabarber
5 st kryddnejlikor
500 gram strösocker
1 krm natriumbensoat
Skölj rabarbern (den behöver inte skalas). Skär stjälkarna i cm-långa bitar. Koka upp vattnet och lägg i rabarber och nejlikor. Koka under lock tills rabarbern kokat sönder, ca 10 minuter. Sila massan och låt saften rinna av ca 30 minuter.
Mät saften, koka upp den och rör i sockret (500 g socker/liter avrunnen saft). Koka upp igen och skumma väl. Rör ut konserveringsmedlet i lite av den heta saften och tillsätt blandningen.
Häll upp saften på rena, varma flaskor och tillslut väl. Förvara saften svalt.
1 kommentar:
Det ser läskande gott ut det där, fin flaska att hälla upp i! Kram/Mira
Skicka en kommentar