torsdag 4 november 2010

En mindre onyttig chokladkaka/kladdkaka

Denna kaka innehåller inte alls mycket socker och vetemjöl. Dessutom används riktigt mörk choklad. Jag hade även i en näve valnötter.
För att undvika mjölklumpar, häll i mjölet i en tesil och pudra i.


Untitled-1


250 g mörk choklad, bitter
150 g smör
4 ägg
4 msk socker
1 msk mjöl
en näve hackad valnötter
björnbär

Sätt ugnen på 180 grader. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Smält smöret och slå det varmt över chokladen.
Rör om tills chokladen har smält.
Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp och blanda det med den smälta chokladen. Tillsätt mjölet och valnötter och blanda noga.  Häll smeten i en smörad form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, cirka 15-20 minuter.
Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara kladdig. Ta ut kakan och låt den kallna i formen.

Servera med glass och några bär.

4 kommentarer:

Madeleine Berglund sa...

Hej!

Åå vad kul, är din kisse också en hejare på att gå i koppel. Så rart. :) Ja, men precis, dom hinner ju knappt vädra pälsen förrän dom blir trötta och måste vila de närmaste dygnet. Hihi. Riktiga charmtroll. ;)

Åå men du, det var lite socker i receptet. Ska skriva av det med en gång.. Toppen!!!! Tack.

Kram kram
Madde

Vita ljuva tankar sa...

Så god kakan ser ut (börjar dreggla...) Jo den var ju nästan GI-godkänd:)
Visst är det kul att pyssla och sedan se resultatet. Jagtycker det nästan är terapeutiskt att måla.

Kram Linda

Fina Frun sa...

Mmmmm det ska provas ;)

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Aldrig fel med kladdkaka:)

/Annica

Related Posts with Thumbnails