lördag 17 oktober 2009

Stora franska chokladmaränger

Gjorde stora maränger för ett tag sen. Men delade upp smeten i 2 delar denna gången och hällde i några droppar röd karamellfärg i den ena(så dom blev rosa). Men jag måste ändå varna lite för att smeten är som att hantera klister,haha.Å ett tips,skölj av bunkar direkt,så slipper ni massa tråkigt jobb.
DSC04310 

125º    ca 10 st

50 g mörk blockchoklad
3 st äggvitor medelstora (1 dl)
2 dl socker

Smält chokladen. Häll äggvitor och socker i en skål, gärna av metall. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa, helst med elvisp, 5 - 10 min. Tag skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock.

Häll chokladen i den avsvalnade smeten. Rör om med några få tag så att massan blir vackert strimmig, inte ljusbrun.

Lägg smeten i stora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tog kolasås istället för choklad, det blev JÄTTEgott!
Tack för receptet! :)

Related Posts with Thumbnails