måndag 10 december 2012

Hur vi gjorde med vårt trägolv i köket.

Jag har sen vi renoverade vårt kök fått frågor hur vi behandlade vårt trägolv. Hoppas ni som ställt frågorna läser detta inlägg nu då.

Som sagt så rev vi upp plastmattan och masonitskivor som låg under det, och där var trägolvet som förmodligen inte sett ljuset sen 1930 då huset byggdes. Vi hyrde en golvslip över en helg och började slipa av hela golvet tills det såg så bra ut som det kunde. Golvet blev stående ett tag då vi hade svårt att välja behandlingen, finns en hel djungel där ute! Vi ville ha ett ljust golv(åt det vita hållet) men att trät skulle synas riktigt, som ett skurgolv. Till slut bestämde vi oss för behandling och anlitade en kille att fixa det.(då det visade sig bli billigare att anlita någon att göra jobbet med just den behandlingen än att köpa produkterna och göra det själv.)

Först tog vi en Duri träpigment,vit. Men vi tyckte inte det hände nått alls. Så  då ville vi att han skulle lägga på nästa steg, som är Duri extravit. Då fick vi fram den “färg” vi var ute efter.
Sen valde vi en extra matt lack av märket Bona. Vi ville ha skyddet av en lack, men inte utseendet. Det ströks 2 gånger över.

Så;
Ett lager Duri vit
Ett lager Duri extravit
Två lager Bona lack, extra matt 


Nedan är fyra bilder från två olika håll, som det ser ut nu, och som det såg ut när vi köpte lägenheten.


IMG_1726

1

IMG_1716

IMG_0391

3 kommentarer:

Maria sa...

Fy fasiken vad snyggt!! Vilken dröm att hitta det golvet undertill! *avis* Låter som ni gjorde ungefär som vi gjorde i vårt gamla hus och vi blev ockås väldigt nöjda med den behandlingen.

Ha det gott i snöyran!

kram
M

Lilla Tegelbruket sa...

Åh, vilket snyggt golv! Drömmen är att ha något liknande här hemma.

Kram Sara

Unknown sa...

Oj vilken skillnad!!! Så snyggt det blev!

Kram
Pernilla

Related Posts with Thumbnails